Wat?

Wij verlenen hulp op maat, flexibel en persoonlijk, warm en liefdevol, met veel oog voor wat de cliënt nodig heeft om zelfstandig te kunnen gaan functioneren in de toekomst. Met ons veelzijdige en kleurrijke personeel hebben we een breed palet aan kennis en ervaring in huis. Mocht de cliënt specialistische hulp nodig hebben (bijvoorbeeld EMDR, psychiatrische medicatie), dan werken wij samen met hierin gespecialiseerde zorgorganisaties. Onze hulpverlening is op maat, per cliënt zal gekeken worden wat hij of zij nodig heeft om terug op de rit te komen. Iedereen met een hulpvraag is welkom binnen Jeugdplusjeugd. Voorwaarde voor een hulptraject is dat de jongere echt de intentie heeft om vooruit te komen en eerlijk is in de communicatie (geen sociaal wenselijke hulpverlenerstaal)

Voor Wie?

Jeugdplusjeugd heeft vier specialisaties, vier doelgroepen waar we ons binnen de hulpverlening op richten. We kiezen bewust voor een beperkt aantal doelgroepen: onze kracht ligt bij deze doelgroepen en hier hebben we ook de meeste ervaring mee. Het gaat om jongeren van 16 tot en met 27 jaar.

  1. Jongeren met een lichte verstandelijke beperking: LVB
  2. Jongeren met verslavingsproblematiek
  3. Jongeren die net uit detentie komen en moeten resocialiseren
  4. Jongeren met psycho-sociale problematiek

Basisstructuur

Onze basisstructuur bestaat uit een aantal voorzieningen om veiligheid te bieden en de cliënt te stabiliseren.

Meer Lezen

Sport & Outdoor

Onder de bezielende leiding van onze sportcoördinator zal per cliënt een bewegingsprogramma worden opgesteld.

Meer Lezen

Toneel

In modules van 21 lessen wordt gewerkt naar een volwaardige voorstelling. Improviseren, theatersport, samenspelen...

Meer Lezen

Muziek

We hebben een muzikale talentcoach in huis die deelnemers kan begeleiden bij hun muzikale ontplooiing.

Meer Lezen

Koken

Naast de dagelijkse eat & meet zijn er allerlei nevenactiviteiten op het gebied van koken onder leiding van een ervaren kok

Meer Lezen

Klussen

Onze deelnemers (leren) klussen onder leiding van een timmerman die de basisvaardigheden leert om reparaties uit te voeren.

Meer Lezen

Structurele Verslavingspreventie

Wij bieden niet alleen een behandelingstraject in samenwerking met Ready for change, maar ook een module verslavingspreventie.

Meer Lezen